Speciaal ontwikkeld voor specifieke omgevingsomstandigheden

Bij Alcomij ontwikkelen en produceren wij slimme en duurzame teeltoplossingen. De semi-gesloten kas is daar een goed voorbeeld van. Speciaal ontwikkeld voor specifieke omgevingsomstandigheden waarbinnen een beter gecontroleerd klimaat in de kas gewenst is. Maar ook voor die situaties waarbij het gaat om energie zuinig telen in combinatie met een optimale productie.

De klimatologische omgeving alsmede de specifieke behoeften van de teelt van uw klant vormen een goede basis voor het maken van een juiste selectie componenten en afmetingen. Immers, de ene locatie heeft op bepaalde tijden meer koude nodig waardoor koeling met geconditioneerde buitenlucht een uitkomst is. En elders kan er een ongewenste hoge luchtvochtigheid zijn die vraagt om een gecontroleerde toelating van droge lucht.

Voordelen Semi-gesloten kasdeksysteem

noun_climate_1670518 (2)

Verbeterde klimaat controle

noun_energy scale_2005009

Laag energieverbruik

noun_co2 emissions_1506299 (2)

Lagere CO2 emissie

noun_No Pesticides_1394253 (2)

Minder gebruik van pesticides

noun_eco_2021480

Duurzame productie

noun_Vent_1747453 (2)

Efficiënte luchtstroom dicht bij de plant

Technische details

De semi-gesloten kas kan dus bijvoorbeeld gekoeld worden met geconditioneerde buitenlucht. Deze lucht zal dan via de aan de uiterste rand van de gevel en wanden aangebrachte corridors gecontroleerd tot de kas worden toegelaten. De corridor wordt als het ware gebruikt als een kamer waarin verschillende soorten lucht (droog, vochtig, warm, koud etc.) met elkaar gemixt worden alvorens ze tot de kas toetreden.

Voor het verder optimaliseren van deze luchtstromen, leveren wij mooi geïntegreerde oplossingen met verscheidene luchtingsprincipes zoals bijvoorbeeld heframen en klapramen. Kortom, met het semi-gesloten kassysteem bieden wij u en uw klant een systeem geschikt voor alle klimaatsoorten.