Als betrouwbare, innovatieve en onafhankelijke glastuinbouwpartner weten wij waar het écht om draait in onze branche: het zo effectief, duurzaam en gecontroleerd mogelijk telen van gewassen en efficiënte handling van producten. Met als resultaat continuïteit, kwaliteit en diversiteit van de gewassen en een hoge teelopbrengst.

Bij Alcomij willen wij u en uw klanten helpen dit mogelijk te maken. Daarom ontwikkelen en produceren wij al sinds 1969 slimme kassystemen en logistieke teeltoplossingen. Dankzij onze lange en brede ervaring hebben we een diep inzicht in de markt ontwikkeld. Hierdoor kunnen we nauwgezet en toegewijd de best passende en meest complete systemen aan u en uw klanten leveren.

Alcomij ontwikkelt en produceert high-end glastuinbouwoplossingen: stalen kasconstructies, slimme aluminium kasdek-, kasgevel en kasverwarmingsystemen, stapelwagens (veilingkarren) en mobile kweektafels.

Kasconstructies

Het merendeel van onze staalconstructies bij Alcomij wordt projectmatig met de modernste technieken ontwikkeld en op de meest moderne machines geproduceerd. Dat maakt dat wij naast onze lichtgewicht stalen onderbouwconstructies voor productiekassen, ook de expertise hebben om andere meer complexe constructies te engineeren.

Lees meer

Kasdeksystemen

Bij Alcomij bieden wij het breedste assortiment kasdeksystemen in de branche. Alle kasdekken worden in huis 3D geëngineerd, berekend en geproduceerd met de meest moderne apparatuur en machines. Onze research & development afdeling werkt continu aan het verbeteren van onze deksystemen.

Lees meer

Kasgevelsystemen

Dat je op basis van goede samenwerking, kennis en jarenlange ervaring tot de mooiste geveloplossingen kunt komen, bewijzen we bij Alcomij met het Slimline gevelsysteem. Een goed vormgegeven gevel geeft de kas het aanzicht dat veel kwekers en hun omgeving wensen.

Lees meer

Logistieke teeltsystemen

De moderne tuinbouw kenmerkt zich door een hoge automatiseringsgraad. Alcomij is al jaren actief in deze markt. Onze opgedane kennis en ervaring heeft na een intensief ontwikkel- en testtraject geleid tot volledig gepatenteerde ontwerpen voor een aantal van deze logistieke teelttoepassingen.

Lees meer

Wereldwijd actief

Samen met onze kassenbouwpartners spelen we wereldwijd een sleutelrol binnen het proces van duurzaam en gecontroleerd telen. Onze in huis ontwikkelde en geproduceerde stalen kasconstructies, slimme aluminium kasdek-, kasgevel- en kasverwarmingssystemen, veilingkarren en kweekcontainers zijn over de hele wereld in gebruik.

Alle oplossingen van Alcomij zijn van hoge kwaliteit en dragen bij aan de continuïteit, diversiteit en de hoge opbrengsten in de beschermde teelt. Van groente tot sierteelt!