Innovatie begint bij het begrijpen van de specifieke vraagstukken van telers en partners in de kassenbouw. Al sinds het begin werkt Alcomij nauw samen met belanghebbenden binnen een project om – waar ook ter wereld – tot een efficiënte en duurzame horticulturele oplossing te komen.

Innovatie is nodig om tot een efficiënte en duurzame horticulturele oplossing te komen.

Gedreven door kwaliteit en innovatie

De eigen R&D en productieafdeling worden gedreven door kwaliteit en innovatie. Zij werken continu aan de verbetering van het productassortiment en de modernisering van de eigen productiefaciliteiten voor zowel staal als aluminium teneinde de productiecapaciteit meer te laten aansluiten op de actuele behoefte van de markt.

Daarom is op gebied van innovatie niets te gek. Alcomij heeft in de afgelopen jaren op de werktekeningen van engineers veel voorbij zien komen. Zo waren er kaaskarren, metseltafels, inklapbare PTT-wagens, mobiele paprikakweeksystemen, klapcontainers, heliostaten, kledingrekken, prefab-huizen, fotolijsten, glazen dekroeden, carports, fietsenstallingen en priëlen. Werkelijk alles kwam – en ging – voorbij, maar de slimme glastuinbouwoplossingen bleven:

Alcomij - Optinova - goot (van boven)

2019

Introductie van het Optinova™ kasdeksysteem

Wat is het:

Optinova™ is een kasdeksysteem dat zich onder alle denkbare geografische omstandigheden leent voor diverse glastuinbouwoplossingen wereldwijd.

Documentatie
Tekening – Optinova kasdeksysteem (4mm glas)

Alcomij – Aluminium roltafels (L-W-NL-007-0519) – photo

2019

Introductie roltafel

Wat is het:

Met de complete legalisering van de cannabisteelt in Noord-Amerika groeide de vraag naar een lichtgewicht kweektafel die eenvoudig te assembleren en installeren is. De introductie van deze aluminium roltafel is het passende antwoord.

Documentatie
Alcomij – leaflet L-W-NL-007-0519 – Aluminium roltafels (V1.5.1)

Alcomij – leaflet L-W-EN-008-0519 – Foldable stacking crates (V1.14) – cover photo

2019

Introductie van de opvouwbare stalen krat

Wat is het:

Deze multifunctionele volbad verzinkte opvouwbare stalen kratten worden o.a. ingezet binnen de voedingsmiddelenindustrie voor de opslag en distributie van kunststof verpakkingen.

Documentatie
Alcomij – leaflet L-W-NL-008-0519 – Opvouwbare stapelkratten (V1.14)

2012

Toevoeging Alkupro kasdeksysteem

Wat is het:

Alcomij diversifieerde het productassortiment kasdeksystemen door toevoeging van het Alkupro kasdeksysteem.

Documentatie
Folder – Kasdeksystemen

mobile bench

2011

Introductie van de Moduline kweektafel

Wat is het:

De Moduline is een mobiele aluminium kweektafel welke speciaal ontworpen is om het teeltoppervlak zo efficiënt mogelijk te benutten. Het eenvoudige ontwerp van de Moduline maakt dat deze heel eenvoudig en zonder specifieke productkennis waar ook ter wereld geassembleerd kan worden.

Documentatie
Leaflet – Mobiele kweektafels

Flower trolley solution

2008

Introductie van de Kar-1 stapelwagen

Wat is het:

Speciaal ontworpen voor Royal FloraHolland, een slimme aluminium stapelwagen (veilingkar) voor efficiënt transport van miljoenen bloemen en planten binnen de distributiecentra.

Documentatie
Leaflet – Aluminium stapelwagens

Semi-closed greenhouse roof

2006

Introductie van het Euronova kasdeksysteem

Wat is het:

Met de introductie van het Euronova kasdeksysteem werd het, dankzij het slimme aluminium ontwerp, te voldoen aan de specifieke eisen en behoeften van (internationale) telers.

Documentatie
Folder – Kasdeksystemen

FEATURED IMAGE SOLUTIONS MAIN GABLE SYSTEM

2006

Introductie van het Breedkap-kassysteem

Wat is het:

Het Breedkap kasdeksysteem is ontwikkeld voor het maken van grote overspanningen met weinig kolommen. Hierdoor ontstaat een efficiënte en economische kweekruimte in de kas, wat het uitermate geschikt maakt voor tuincentra.

Documentatie
Folder – Kasdeksystemen

Greenhouse side wall system | Alcomij

2006

Introductie van het Slimline kasgevelsysteem

Wat is het:

Het Slimline kasgevelsysteem is een strak vormgegeven kasgevel welke gekenmerkt wordt door een brede glasoplegging. De gevel is vlak en geschikt voor alle gangbare kastypen, dus zowel voor het Venlo als het Breedkap kasdeksysteem.

Documentatie
Brochure – Oplossingen voor de tuinbouw

Mobile Benches

2004

Start productie van de eerste kweektafels

Wat is het:

Met de introductie van automatisering binnen de glastuinbouw nam de behoefte aan een goed en efficiënt ingericht teeltoppervlakte toe, dit samen met de wens naar hogere productiviteit en de behoefte om arbeid te verlichten. Redenen om een aluminium kweektafel te ontwikkelen en introduceren, een slimme oplossing waarmee aan alle eisen van de teler voldaan kon worden.

Documentatie
Folder – Logistieke teeltoplossingen

steel str

1972

Start productie stalen goten & kasconstructies

Wat is het:

De stalen goten dienen als afvoer van hemelwater en de stalen kasconstructies dienen als onderbouwconstructie voor productiekassen.

Documentatie
Brochure – Oplossingen voor de tuinbouw

1969

Het eerste aluminium kasdeksysteem

Wat is het:

Toen de productie van aluminium extrusieprofielen eind jaren ’60 op een meer industriële schaal kwam en daarmee betaalbaarder werd, stapte telers en kassenbouwers over van hout naar aluminium. Daarmee werd het eerste aluminium kasdeksysteem voor het geconditioneerd telen geboren.

Documentatie