Voor wereldwijd duurzaam en gecontroleerd telen!

Een robuust, solide en divers kasdeksysteem dat zich perfect staande houdt – of het nu sneeuwt, stormt of de zon hoog aan de hemel staat. Met optimale lichtdoorlaatbaarheid en maximale lucht- en waterdichtheid. Geschikt voor alle soorten kasbedekking en eenvoudig te installeren. De Optinova™ biedt het u allemaal.

Voor het ontwerp van de Optinova™ pakte het Research & Development-team van Alcomij het beste van voorgaande systemen Euronova en Alkupro: gedegen kwaliteit, eenvoudige installatie en strakke afwerking. Deze, aangevuld met jarenlange ervaring en kennis in combinatie met de hedendaagse technologie en hoogwaardige Europese materialen, maakte het mogelijk om een nóg sterker kasdeksysteem te ontwikkelen. Eén die zich onder alle denkbare geografische omstandigheden leent voor diverse glastuinbouwoplossingen wereldwijd.

Voordelen Venlo kasdeksyteem Optinova®

noun_custom design_1555268

Een slim en uiterst sterk ontwerp

De dekroede wordt stormvast gemonteerd met behulp van de zgn. fixeerhaak. Deze fixeerhaak is goed te positioneren op het machinaal aangebrachte patroon in de goot. Het laat zich met slechts één klik aan de goot vastzetten waarna u de dekroede eenvoudig en snel kunt insteken. Door de dekroede vervolgens goed vast te schroeven aan de fixeerhaak ontstaat een uiterst stevige en dichte verbinding met de goot.

noun_waterproof_123969 (2)

Hogere waterdichtheid

Het speciaal vormgegeven en ge-update VGS in de dekroede zorgt conform de nieuwe standaard voor een hogere waterdichtheid.

Optinova gutter | Greenhouse roof system
noun_sun_1867957

Significant lagere lichtonderschepping

De Optinova™ goot is zo ontworpen dat er een significant lagere lichtonderschepping is. In combinatie met de juiste dekroede kan er een optimale lichtreflectie gerealiseerd worden waar door er ten opzicht van onze eerdere systemen een significant hogere lichtdoorlatendheid ontstaat.

noun_blizzard_1642773 (2)

Geoptimaliseerde sterkte en stijfheid

Het Optinova™ deksysteem leent zich perfect voor teeltlocaties die gekenmerkt worden door extreme geografische omstandigheden. De verbindingen van het systeem zijn namelijk op zo’n manier versterkt dat hogere krachten nóg beter opgevangen kunnen worden. Hierdoor houdt het systeem zich uitstekend bij hogere belastingen en kunnen grotere kap- en vakmaten gerealiseerd worden.

Technische details

Een uiterst sterk ontwerp
Wat de Optinova® een werelds kasdeksysteem maakt? Het nieuwe kasdeksysteem leent zich perfect voor teeltlocaties die gekenmerkt worden door extreme geografische omstandigheden. De verbindingen van het systeem zijn namelijk op zo’n manier versterkt dat hogere krachten nóg beter opgevangen kunnen worden. Hierdoor houdt het systeem zich uitstekend bij hogere belastingen en kunnen grotere kap- en vakmaten gerealiseerd worden. De geoptimaliseerde profielvorm in combinatie met het gebruik van hoogwaardige Europese materialen maken het Optinova® kasdek uiterst solide.

De slimme goot-kolomverbinding draagt bij aan een eenvoudige stormvaste installatie zonder lasbewerking. Deze in combinatie met de nieuwe roede-gootverbinding en de nieuwe vormgegeven en veel stijvere nok-roedeverbinding maken dat u er zeker van kunt zijn dat uw Optinova®-systeem bij hogere windkrachten stevig overeind blijft. Kortom, de Optinova® is uiterst sterk!

Praktisch en veilig water- en luchtdicht bouwen
De Optinova® staat garant voor een veilige, praktische en simpele installatie. De installatiemethode, waarbij de roede op een slimme doch eenvoudige manier een perfecte dichte verbinding vormt met de goot in combinatie met het op vier zijden in PVC gelegd glas, draagt bij aan het op een snelle manier water- en luchtdicht bouwen conform de nieuwe norm.

Met de goot van de Optinova® wordt het regen- en condenswater gescheiden afgevoerd. Op die manier kan het water op eenvoudige wijze opnieuw gebruikt worden, iets wat een aanzienlijk kostenvoordeel voor uw klant kan opleveren. Tevens draagt het bij aan een mindere belasting voor het milieu!

Heeft uw klant een Euronova- of Alkupro kasdeksysteem en is uitbreiding gewenst? Geen probleem! Dankzij het uitgebreide en geoptimaliseerde profielenpakket van de Optinova® maakt u eenvoudig en conform de huidige kassenbouwnorm een perfecte en duurzame aansluiting met de bestaande kas.

Ook laat de Optinova® zich eenvoudig combineren met andere producten van Alcomij, zoals het Slimline kasgevelsysteem. Deze modern vormgegeven gevel kent een brede glasoplegging, is vlak en geschikt voor verschillende kastypen. De diverse typen gevels zijn eveneens eenvoudig te monteren en kunnen voorzien worden van enkelglas, 2 lagen enkelglas en 16 mm stegdoppel.Significant lagere lichtonderschepping
De Optinova®™ kent vele mogelijkheden. Zo laat het ontwerp van de Optinova® het toe om verschillende dekroedehoogtes te combineren in één kasdek waardoor het voor u mogelijk wordt om nog beter in te spelen op de teeltspecifieke wensen en eisen van uw klant.

De Optinova® goot is zo ontworpen dat er een significant lagere lichtonderschepping is. In combinatie met de juiste roede kunt u een optimale lichtreflectie realiseren waardoor er ten opzichte van onze eerdere systemen een significant hogere lichtdoorlatendheid ontstaat.

Luchtramen
De Venlo deksystemen zijn leverbaar met een variatie aan luchtramen in alle denkbare afmetingen. Van standaard gekaderde luchtramen met en zonder geïntegreerd insectengaas, eventueel voorzien van dubbelzijdig doorlopende luchting, tot gehard glazen luchtramen voor minimale lichtonderschepping. Met uitzondering van de gehard glazen variant, zijn alle luchtramen voorzien van een stabiel frame welke voor export doeleinde als losse onderdelen door ons kunnen worden aangeleverd.

Een maatwerkoplossing
Het Optinova® kasdek wordt speciaal voor u in huis berekend, geëngineerd en geproduceerd met de meest moderne apparatuur en machines. Omdat dit kasdek maatwerk is, is het contact met u van groot belang. Wij denken gericht met u en uw klant mee bij het kiezen van het meest complete en optimale Optinova® systeem. Met het speciaal door TNO ontwikkelde programma ‘Glazenstad’, zorgen wij ervoor dat het nieuwe kasdeksysteem voldoet aan alle lokaal geldende normen en belastingen.