Voor elke kwekerij een systeem op maat
Onze mobiele aluminium kweektafels helpen uw klant het kweekoppervlak zo efficiënt mogelijk te benutten. Bij Alcomij stemmen we per project de mobiele kweektafel af op de specifieke wensen en eisen ten aanzien van Arbo, hygiëne, productiviteit, belastingen en beschikbare ruimte. Daarnaast zijn wij ook actief betrokken bij teeltspecifieke ontwikkelingen. Zo hebben we voor elke kwekerij een systeem op maat.

Onze jarenlange opgedane kennis en ervaring heeft na intensieve ontwikkel- en testtrajecten geleid tot slimme en volledig gepatenteerde kweektafels welke zich ook nog eens uitstekend lenen voor export.

Dankzij het ontwerp van onze tafels is het mogelijk deze uit te voeren met verschillende bodems zoals eb-vloed, gaas, EPS en/of aluminium.

Voordelen Kweektafels

noun_quality_1879002 (2)

Een uitstekende en reproduceerbare kwaliteit

noun_exports_1698998

Uiterst geschikt voor de export

noun_House_620040 (1)

Een strakke afwerking

noun_versions_1244077 (3)

Geschikt voor diverse groepen (medicinale) planten

noun_Wrench_1281593

Eenvoudig te installeren

noun_drops_1972831 (1)

Slimme irrigatiemogelijkheden

Technische details

Kweektafels in gelaste uitvoering
Deze strak vormgegeven en degelijke kweektafels worden volledig afgestemd op de specifieke wensen en eisen van uw klant en aan de hand daarvan door ons in-huis gefabriceerd. Deze aluminium kweektafels kunnen ook in onderdelen worden geleverd. Het assembleren van deze tafels op locatie kent echter diverse beperkingen in verband met lasrook, vereiste procescontroles en benodigde deskundigheid voor het lokaal lassen van deze kweektafels.

De Moduline
De strak vormgegeven, solide en volledig gepattenteerde Moduline kweektafel is, dankzij de intelligente schroefverbindingen en de bijgeleverde montagemal, heel eenvoudig en zonder specifieke productkennis lokaal te assembleren. Hierdoor leent deze tafel zich uitstekend voor de export. Door de eenvoud van het montageproces kan het assembleren van de Moduline kweektafel zelfs worden onderbroken of in kleine aantallen worden opgedeeld. Hierdoor kunt u de assemblage van de kweektafel eenvoudig afstemmen op de aanlevering van het plantmateriaal.

Aluminium roltafel
De roltafel van Alcomij is in principe een vaste tafel, desondanks laat deze kweektafel zich door het slimme ontwerp eenvoudig van links naar rechts manoeuvreren zonder in te leveren op stabiliteit. Hierdoor wordt de teler in staat gesteld om, met behoud van de effectieve werkruimte tussen de roltafels, het teeltoppervlak zo efficiënt mogelijk inrichten. De tafel wordt als bouwpakket, compleet met verzinkte stalen draagconstructie en teeltspecifieke bodem, geleverd. Dankzij de heldere zelfbouwinstructie, geprefabriceerde onderdelen met slimme verbindingstechnieken en hulp- en hoekstukken, kan de tafel eenvoudig lokaal geassembleerd worden.