Een maatwerk systeem voor iedere kwekerij

Onze mobiele aluminium kweektafels helpen u en uw klant het kweekoppervlak zo efficiƫnt mogelijk te benutten. Bij Alcomij stemmen we per project de mobiele kweektafel af op de specifieke belastingen en beschikbare ruimte. Daarnaast zijn wij ook actief betrokken bij teeltspecifieke ontwikkelingen. Zo hebben we voor elke kwekerij een systeem op maat.

De Moduline
Onze jarenlange opgedane kennis en ervaring heeft na een intensief ontwikkel- en testtraject geleid tot een slim en volledig gepatenteerd kweektafelontwerp: de mobiele Moduline kweektafel. Deze kweektafel leent zich uitstekend voor export. Door de intelligente schroefverbindingen en de bijbehorende montagemal zijn geen monteurs of lassers met specifieke kennis vereist. Hierdoor kan het assemblagewerk eenvoudig worden uitgevoerd door lokale mensen.

Voordelen Mobiele kweektafels

noun_Patent_582626 (3)

Volledig gepatenteerd

noun_exports_1698998

Uiterst geschikt voor de export

noun_House_620040 (1)

Een strakke afwerking

noun_versions_1244077 (3)

Zowel beschikbaar in een gelaste als modulaire uitvoering

noun_Wrench_1281593

Eenvoudig te installeren

noun_custom design_1555268

Custom design

Technische details

De Moduline kweektafel leent zich uitstekend voor export. Door de intelligente schroefverbindingen en de bijbehorende montagemal zijn geen monteurs of lassers met specifieke kennis vereist. Hierdoor kan het assemblagewerk eenvoudig worden uitgevoerd door lokale mensen. Mede door de eenvoud van het montageproces kan het assembleren van de Moduline kweektafel worden onderbroken of in kleine aantallen worden opgedeeld. Hierdoor kunt u eenvoudig afstemmen op de aanlevering van uw plantmateriaal.

Een slim, robuust en veilig ontwerp

De zij- en kopkanten worden aan elkaar verbonden met fraaie aluminium hoekstukken. Deze afgeronde hoekstukken geven de mobiele kweektafel niet alleen een visueel aantrekkelijk uiterlijk; de Moduline kweektafel heeft geen scherpe kanten die letsel kunnen veroorzaken. Door het toepassen van schoorstukken en intelligente verbindingsprincipes is deze mobiele kweektafel zeer solide geconstrueerd.

Dankzij het intelligente ontwerp van de Moduline kweektafel kunt u zowel een gaasbodem als een eb-vloed bodem binnen dezelfde kweektafel gebruiken. Dit biedt de mogelijkheid om van bodemtype te wisselen binnen de bestaande mobiele kweektafels. De gaasbodem wordt gemonteerd met een handige RVS gaasclip. Met het bijleverde montagegereedschap wordt deze gaasclip eenvoudig op de profielen gemonteerd.

Ook in gelaste uitvoering

Alcomij levert naast het mobiele modulaire kweektafelsysteem ook mobiele kweektafels in gelaste uitvoering. Echter kent het lassen van deze tafels op locatie diverse beperkingen in verband met lasrook en de vereiste procescontroles. De productie van de kweektafelonderdelen en het lassen van de mobiele kweektafel kent om die redenen een echt fabricageproces, waarbij we hoogwaardige geautomatiseerde productiemachines inzetten, zoals lasrobots en bewerkingslijnen.