Het merendeel van de staalconstructies van Alcomij worden projectmatig voor diverse locaties wereldwijd ontworpen en geproduceerd. Om te kunnen blijven voldoen aan de almaar groeiende vraag naar kwalitatief hoogwaardige (maatwerk) onderbouwconstructies, heeft Alcomij in de afgelopen periode de eigen staalafdeling uitgebreid met de Adige LT8.10 buislaser.

De Adige LT 8.10 Buislaser

Deze volledig geautomatiseerde buislaser draagt bij aan de optimalisatie van het productieproces binnen Alcomij. Zo zorgt slimme software ervoor dat de machine direct vanaf het bureau van de Engineer kan worden aangestuurd en er dus geen foutgevoelige handmatige handelingen meer gedaan hoeven te worden. Vaste vooraf gedefinieerde controlepunten dragen bij aan een efficiënt en nagenoeg foutloos productie proces.

Dankzij de snelheid en de slimme veelzijdige snijkop is de Adige LT 8.10 een welkome aanvulling op het machinepark van Alcomij. “Het maakt dat we volautomatisch en efficiënt grote volumes staal strak en secuur kunnen snijden”, aldus Erik Schafer (Manager Sales). “Iets wat met de huidige schaal-vergroting binnen de sector een groot voordeel oplevert ten aanzien van de planning van het totale productieproces.”

Volgens Schäfer is Alcomij met deze nieuwe buislaser klaar voor de toekomst. “Het wordt nu nog eenvoudiger om naast de hoogwaardige lichtgewicht stalen onderbouwconstructies voor productiekassen ook de meer complexere (maatwerk) constructies zoals bijvoorbeeld die met meerdere teeltlagen en voor semi-gesloten kassen, snel en efficiënt te produceren”, aldus Erik.