Je opleiding goed afronden en dan een uitdagende job vinden. Ook in deze tijd van Corona is dat goed mogelijk. Via uitzendbureau maakte wij kennis met deze jonge technische enthousiasteling die inmiddels is aangeschoven bij onze afdeling Engineering.

Na het afronden van mijn mbo-4 werktuigbouwkunde aan het TCR te Schiedam, ben ik opzoek gegaan naar een technische baan in het Westland.”, vertelt Ronald. “In mijn vrije tijd werkte ik bij JS Laadtechniek in Maasdijk|Boskoop. Daar deed ik eigenlijk van alles, tot aan lassen toe. Het was daar leuk, maar ik wilde graag ook op ander technisch vlak ervaring opdoen. Een tekenfunctie leek mij wel wat. Om die reden stelde het uitzendbureau de functie van construction engineer bij Alcomij voor. Daarna is het eigenlijk heel snel gegaan en werk ik inmiddels onder begeleiding van Gerhard van Leerdam aan mijn eerste echte opdracht, het digitaal verstevigen van tralieliggers met gebruikmaking van AutoCad®.

Ronald had zelf niet gedacht direct een kantoorfunctie te vinden. “De informatie die ik online over Alcomij kon terugvinden en de functie spraken mij enorm aan. Ook het kennismakingsgesprek met Gerhard voelde meteen goed. Thuis werkte mijn enthousiasme aanstekelijk, mijn ouders moedigde me dan ook aan om voor deze baan te gaan.

Ronald werkt inmiddels al weer een aantal weken bij ons en is een graag geziene collega.