Naast de ontwikkeling en productie van de aluminium kasdek- en kasgevelsystemen, produceert Alcomij ook staalconstructies voor kassen. Deze zgn. stalen kasconstructies worden speciaal ontwikkeld voor de ondersteuning van aluminium kasdeksystemen. Maar de meer complexere staalconstructies zoals constructies geschikt voor meerdere teeltlaagsystemen, interne transportsystemen, semi-gesloten kassystemen en stalconstructiesystemen, vind je terug in het assortiment van Alcomij.

Innovatie

Bij Alcomij geloven ze in voortdurende innovatie en hoge kwaliteit. Daarom werken ze niet alleen continu aan de verbeteringen van het productassortiment, maar bovenal aan de modernisering van de aluminium en staal productiefaciliteiten. Immers, alleen dan kun je naadloos aansluiten op de behoefte van de klant. En vanuit die filosofie worden studenten en Young Professionals regelmatig door Alcomij uitgedaagd. Zo ook Don Dijkhuizen, student aan The Hague University of Applied Science met een passie voor machinebouw en -automatisering.

De opdracht

Don werd uitgedaagd om een lasmal te ontwikkelen die 80% van alle te produceren traliespantvarianten kan inklemmen en vervolgens goed inzetbaar is voor het lassen middels een lasrobotinstallatie.

“In het begin was er weinig informatie over de opdracht zelf, hierdoor werd er eerst een onderzoek opgezet om de afbakening goed te definiëren, het pakket van eisen & wensen vast te leggen en een functieanalyse te kunnen opzetten. Deze onderzoeken gaven het antwoord op vragen als: wat is er in de jaren binnen Alcomij gerealiseerd?, wat is het productieproces? en hoe worden traliespanten uitgewerkt? Naar aanleiding van de uitkomsten werden functies opgezet en kon er gezocht worden naar zgn. functievervullers, hierbij werd het methodisch ontwerpen toegepast. Uiteindelijk werden er verschillende concepten werden opgezet met al hun functievervullers, waarna er door middel van een keuzematrix een eindconcept werd gekozen. Dit concept is in detail als 3D-model uitgewerkt met een bestand voor het instellen van deze mal.” aldus Don.

Leuke werksfeer met leuke werknemers

Op de vraag wat Don het meeste aansprak in zijn tijd bij Alcomij zegt hij: “Het onbekende. Op het gewenste resultaat na, was er weinig duidelijk over de opdracht. Hierdoor kon ik volledig mijn eigen plan trekken om tot een goed resultaat te komen.” Maar ook de samenwerking met de medewerkers van Alcomij sprak mij aan.” gaat Don verder. Ondanks ik zelfstandig heb gewerkt, werd ik op de momenten waar nodig goed ondersteund, waardoor we samen tot een goede uitkomst zijn gekomen. Alleen al om die reden zou ik Alcomij aanbevelen als bedrijf.” glimlacht Don. “Ze hebben leuke en uitdagende opdrachten, die elke gemotiveerde student wel zou aanspreken. Tijdens de stage is er veel mogelijk en wordt je door iedereen voldoende ondersteunt om je opdracht tot een goed einde brengen. Verder heeft het bedrijf een leuke werksfeer met leuke werknemers.”

Ook opzoek naar een mooie afstudeeropdracht?

Van productie tot engineering en van administratie tot marketing, er is altijd een mogelijkheid om praktijkervaring bij Alcomij op te komen doen. Onder goede begeleiding laten ze je graag nader kennismaken met de dynamiek van het bedrijf en de branche waarbinnen zij opereren. Immers, alleen op die manier kun je ervaren hoe leuk en innovatief de internationale glastuinbouw is!