Vrijdag 25 september staat de 13e editie van de jaarlijkse Dag van de Westlandse Techniek op het programma. Vanwege de situatie rondom Corona heeft het WNTweb er goed over nagedacht of het verstandig zou zijn om dit evenement al dan niet voort te zetten.

“De scholen zitten op dit moment in een fase van weer opstarten van de lessen en bedrijven hebben te maken met regels en beperkingen tijdens het werk. Ook de economische gevolgen zijn op veel bedrijven groot, bijna alle bedrijven willen andere bijkomende activiteiten voorlopig beperkt houden. De verwachting is dat beperkingen ook na de zomervakantie een belangrijke rol blijven spelen.” aldus Paul Steyn van het WNTweb.

Al met al heeft WNTweb in samenspraak met ISW Hoge Woerd besloten om de Dag van de Westlandse Techiek op 25 september 2020 niet door te laten gaan. Dit betekent automatisch dat Alcomij dit jaar dan ook geen leerlingen van groep 7 en 8 zal ontvangen. Om leerlingen toch te laten ervaren hoe leuk de techniek is, onderzoeken wij de mogelijkheden om hen op een meer “virtuele” wijze een indruk te geven van Alcomij. Daarover later meer.