Alcomij introduceert het precisie ventilatiescharnier, een nieuwe oplossing voor een nog nauwkeurigere en energiebesparende luchtregeling in kassen. Dit ingenieuze mechanisme, verbetert de controle over luchtuitwisseling, resulterend in een optimaal teeltklimaat en lagere energiekosten.

Verdubbel de controle over uw kasventilatie

De kern van het precisie ventilatiescharnier is een demper die de opening van luchtramen met 3% vertraagt. Door 50% van de ramen in een schaakbordpatroon uit te rusten met dit scharnier, wordt de controle over de luchtuitwisseling in de hele kas verbeterd, met name in de cruciale onderste 3% van de openingspositie.

De voordelen van het precisie ventilatiescharnier.

Deze innovatie biedt tal van voordelen voor kassenbouwers en telers:

  • Verbeterde controle over luchtvochtigheid, CO2 en temperatuur: Nauwkeurigere ventilatie resulteert in een stabieler teeltklimaat, wat optimale groeiomstandigheden creëert voor gewassen. Dit leidt tot hogere opbrengsten, betere kwaliteit en een verkorte teeltcyclus.
  • Energiebesparing: Door onnodige luchtuitwisseling te minimaliseren, vermindert het precisie ventilatiescharnier het energieverbruik aanzienlijk. Dit draagt bij aan een lagere CO2-voetafdruk en bespaart geld op energiekosten.
  • Eenvoudige installatie en gebruik: Het precisie ventilatiescharnier is eenvoudig te monteren op bestaande railmechanismen van luchtramen. Er zijn geen aanpassingen aan de elektriciteit of programmatuur nodig, waardoor de implementatie snel en probleemloos verloopt.
  • Lage investering, hoog rendement: De investering in precisie ventilatiescharnieren is relatief laag, terwijl de opbrengsten in termen van energiebesparing, teeltoptimalisatie en verlengde levensduur van het luchtmechaniek aanzienlijk zijn.

 

Het precisie ventilatiescharnier is een goede aanvulling op de Caeli klimaatoplossing van Alcomij. Deze producten bieden telers een compleet pakket voor optimale klimaatbeheersing en energie-efficiëntie.

Alcomij is al decennia lang een gevestigde leverancier in de glastuinbouwsector.

We zijn trots op onze innovatieve oplossingen die telers wereldwijd helpen om duurzamer en efficiënter te produceren. Het precisie ventilatiescharnier is een nieuwe ontwikkeling in ons streven naar continue verbetering en ondersteuning van de succesvolle toekomst van de glastuinbouw.

Neem vandaag nog contact op met Alcomij om meer te weten te komen over het precisie ventilatiescharnier en hoe het uw kas kan optimaliseren.