Al jaren produceert Alcomij speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie stalen kratten voor de opslag en distributie van kunststofverpakkingen. Deze multifunctionele en volledig demonteerbare kratten zijn makkelijk voor wanneer de kratten niet in gebruik zijn en er minder opslag- en/of transportvolume beschikbaar is. Echter is het demonteren en in elkaar zetten van de bestaande kratten een arbeidsintensief en daarmee een kostbaar proces. Tijd voor een update dus!

Oude eigenschappen gecombineerd met nieuwe gebruikersstandaard

Op basis van de wensen en eisen ten aanzien van voedselveiligheid, belastingen, Arbo en efficiëntie ontwikkelde Alcomij de opvouwbare stapelkrat! Een stalen stapelkrat die net als zijn voorganger volbad verzinkt is en door middel van zogenaamde stapelrekken in twee lagen verdeeld kan worden. Maar ook een krat die volledig uitwisselbaar is met de bestaande stalen krat, waardoor bedrijven op basis van uitloop van de oude naar de nieuwe krat kunnen overschakelen. Maar er is meer!

Je kunt duidelijk zien dat Alcomij bij de ontwikkeling goed rekening heeft gehouden met de eisen ten aanzien van belastingen, Arbo en efficiency. Daardoor hebben ze o.a. de opvouwbare stapelkrat voorzien van veel kleinere mazen waardoor er gegarandeerd een betere en meer evenwichtige bescherming van de inhoud ontstaat. Maar er is ook een extra inklapbaar koprek aan de krat toegevoegd waardoor de gebruiker nu aan twee zijde van de krat eenvoudig tot de bodem kan reiken. Het slimme grendelsysteem zorgt voor een snelle en stabiele koppeling tussen de kop- en zijwanden en het soepel inklapsysteem maakt dat deze krat van Alcomij eenvoudig en snel door één persoon in- en uit elkaar gevouwen kan worden.

De nieuwe krat is heel goed ontvangen door de voedingsmiddelenindustrie”, aldus Martin Plaisier R&D Engineer bij Alcomij. “Zeker doordat deze vouwbare stapelkrat volledig voldoet aan de NEN-EN-13626 norm en daarmee dus alle tests op gebied van stapelen, transport, bots, belastingen etc. met glans doorstaat. Maar ook de afmeting van de krat in opgevouwen toestand (1200x1000x370 mm) maakt de opvouwbare stapelkrat voor de industrie interessant”, gaat Plaisier verder. “De magazijnen kunnen de kratten veel efficiënter opslaan.