Vrijdag 24 september a.s. was het dan eindelijk zover, de dag van de Westlandse techniek. Na de leuke online versie van vorig jaar, dit jaar gewoon weer live!

WNTBweb
WNTweb is een initiatief van Westlandse basisscholen, kinderopvang, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Samen vragen ze, tijdens verschillende jaarlijkse initiatieven gericht op basisschoolleerlingen, aandacht voor techniek, natuur, milieu en gezonde voeding. Alcomij steunt dit initiatief en ontvangt jaarlijks 2 groepen 8 van basisscholen uit de directe omgeving.

Techniek bij Alcomij
Na eerst kennis gemaakt te hebben met onze nieuwe directeur Marco Koese, maken de basisschoolkinderen van CBS De Wegwijzer en De Montessorischool Naaldwijk kennis met de techniek bij Alcomij. Daar werd heel enthousiast op gereageerd! Zeker toen collega Martin Plaisier liet zien hoe je met behulp van AutoCad en Inventor in de computer heel mooie ontwerpen kunt maken zoals in dit geval een pennenbakje. ‘Eigenlijk ben je dus de hele dag aan het gamen!’, riep één van de leerlingen spontaan.
Na eerst alle persoonlijke beschermingsmiddelen aan/op/in te hebben gedaan, vertrok de groep richting de fabriek om te zien of het ontworpen pennenbakje dan ook echt gemaakt kon worden. Collega Thomas Seidel liet zien dat hij met een druk op de knop toegang kreeg tot de tekening die collega Martin samen met de leerlingen had gemaakt. Vervolgens gaf Thomas de buislaser de opdracht het pennenbakje ook daadwerkelijk uit te snijden en te vormen. ‘Dat ging heel snel!’ merkte een van de leerlingen op.
Met de eigen ontworpen en gemaakte pennenbakjes op zak, stortte de leerlingen zich in een compleet nieuw avontuur met collega Carl Overvliet. Een heuse sterkte test! Een intensieve test waarbij het duidelijk werd hoeveel kracht er op een dekwassereindstop kan komen te staan en of die dan voldoende sterk is om er een dekwasser tegenaan te laten botsen. ‘Het duurde heel erg lang en er waren heel veel kilo’s voor nodig voordat je iets zag gebeuren. Ik wist niet dat aluminium zo sterk was!’, vertelde één van de meisjes.

Het was een heel leuke ochtend zo samen met de groep 8 leerlingen van de CBS De Wegwijzer uit ‘s-Gravenzande en de Montessorischool uit Naaldwijk. Leuk ook om te zien hoe goed de kinderen zich hadden voorbereid. Op naar volgend jaar!