Met de fusie tussen Bloemenveiling Aalsmeer en Flora Holland Naaldwijk in 2008 ontstond de behoefte aan het voeren van slechts één type veilingkar en daarom ontwikkelde we een eenvoudig uitwisselbare stapelwagen.

Veilingkarren aanpassen en uitbreiden
Na een lange en intensieve periode van voorbereiding en ontwikkeling, werd Alcomij uiteindelijk aangesteld als hoofdaannemer voor het aanpassen en uitbreiden van de hele veilingkar. De aanpassingen van de eerste 137.000 zogenaamde Naaldwijk-karren startte in januari 2010 en in mei van dat jaar werd tevens gestart met de wijzigingen van een reeks van 130.000 Aalsmeer-karren.

Voor de productie van de nieuwe stapelwagens heeft Alcomij verschillende productielocaties met de meest geavanceerde productielijnen opgericht teneinde een zo’n efficiënt en controleerbaar mogelijke productiestroom te garanderen.

Na de wijziging van alle veilingkarren en de productie van het volledig nieuwe type stapelwagens, werkt Flora-Holland sinds eind 2012 alleen nog maar met deze nieuwe standaard veilingkarren. De Flora-Holland 1-Kar veilingkar.

Logo-FloraHolland

Project informatie

Locatie
Nederland

Datum
2010

Opdracht
Een eenvoudig te hanteren en lichtgewicht aluminium ontwerp voor uitstekende manoeuvreerbaarheid. Voorzien van zeer duurzame zwenkwielen en bokwielen om een lange levensduur te garanderen.

Innovatie bij Alcomij
Een eenvoudig te hanteren en lichtgewicht aluminium ontwerp voor uitstekende manoeuvreerbaarheid. Voorzien van zeer duurzame zwenkwielen en bokwielen om een lange levensduur te garanderen.

Gerelateerde producten

Stapelwagens

Wat is het?

Lichtgewicht stapelwagens (veilingkarren) worden door alle bloemen- en plantenveilingen gebruikt voor het efficiënt transporteren van miljoenen bloemen en planten.

Waarom kies je het?

  • Maatwerk
  • Uiterst licht en handelbaar
  • Uitstekende rijeigenschappen

Documentatie:
Brochure – Oplossingen voor de tuinbouwFolder – Logistieke teeltoplossingenLeaflet – Aluminium stapelwagens

Lees meer Offerte aanvragen

Aluminium stapelwagens

Wij zijn een betrouwbare, innovatieve en onafhankelijke partner die begrijpt wat belangrijk is in de relatie tussen de kassenbouwer en kweker. Bij Alcomij weten we al sinds 1969 waar we goed in zijn: het ontwikkelen en produceren van oplossingen voor de glastuinbouw zoals aluminium stapelwagens (veilingkarren)!

Volledig vervaardigd uit aluminium, dus extreem licht en zeer gemakkelijk te hanteren. Een knap stukje engineering!