Alcomij heeft een strategisch belang genomen in Ventiguard. Deze participatie komt kort nadat Ventiguard met succes een lopende rechtszaak heeft afgerond. Beide bedrijven zijn al enige tijd met elkaar in gesprek en het positieve vonnis was doorslaggevend voor de transactie.

Laurens Besemer, managing director bij Ventiguard en Theo Sanders, managing director bij Alcomij zijn tevreden met het verworven belang:

“Voor Alcomij is de samenwerking met Ventiguard een voor de hand liggende keuze: wij zien het aandeel insectengaas zeer snel stijgen, en verwachten dat het gebruik ervan standaard zal worden in iedere kas. Door de samenwerking zijn we beter in staat om in te spelen op de totale behoefte van onze klanten. Daarnaast sluit het product zeer goed aan bij nieuwe ontwikkelingen die Alcomij, in het kader van ‘precisie klimaat’, op korte termijn zal introduceren”, aldus Theo.

“Ventiguard verandert van start-up naar scale-up. In dit stadium hebben we behoefte aan technologische expertise, slagkracht en een nog groter innoverend vermogen. De samenwerking met Alcomij helpt ons om onze groeidoelstellingen te realiseren en onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Overigens blijven we als Ventiguard gericht op het ontwikkelen van innovatieve insectengaassystemen voor de gehele tuinbouw, dus onafhankelijk welk deksysteem is toegepast”, aldus Laurens.

Over Ventiguard
Ventiguard is leverancier op het gebied van insectengaassystemen voor de tuinbouw, met name de zogenoemde HARMONICA-systemen. Bij haar oprichting heeft zij de kennis en ervaring overgenomen van Huisman Scherming. Die kennis en ervaring gaat al meer dan dertig jaar terug. Het bedrijf heeft kwaliteit en innovatie hoog op de agenda staan, en kwam onlangs met een zeer innovatieve geleiding, de GAAS-FIX, op de markt.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Erik Schäfer via 0174 44 53 00 of mail naar e.schafer@alcomij.nl.