Inmiddels is de vakantieperiode al weer op volle toeren. De meeste collega’s nemen dan de tijd om eropuit te trekken met het gezin, maar zijn er ook die er juist in deze periode voor kiezen om ons team te komen versterken. Xander Bax is zo’n collega.
Xander is een aardige en sportieve mbo4 student megatronica aan het ROC Mondriaan. Na eerst zijn stage bij Alcomij te hebben afgerond, helpt hij nu onze technische dienst een handje tijdens deze toch wel hectische zomerperiode.

Vorig jaar was Xander ook al van de partij als vakantiewerker bij Alcomij. “Het is heel leuk om de technische dienst te mogen helpen. De collega’s zijn erg aardig en behulpzaam. Ik krijg de ruimte om mee te denken over oplossingen. Zo regelde ik samen met collega Adriaan een nieuwe pons in, bedachten we samen een makkelijk uitwisselbare stempel voor een nieuw Slimline profiel en ontwierp ik een speciale trap voor onze eigen afdeling.”

Deze creatieveling heeft in de afgelopen periode ontdekt dat hij vooral het werken met je handen in combinatie met het bedenken van oplossingen met behulp van de diverse computerprogramma’s juist super leuk vindt. “Het is ontzettend gaaf om jongeren op deze manier kennis te laten maken met Alcomij en onze branche. Zeker als je ze daarbij ook de gelegenheid kunt bieden om er achter te komen wat ze straks in hun werkzame leven echt leuk vinden om te doen”, aldus John Duncan (hoofd technische dienst).

Ook opzoek naar vakantiewerk? Of zoek je een technische stage? Alcomij is een erkend leerbedrijf en zoekt regelmatig jonge enthousiaste mensen om de liefde voor het vak mee te delen.