De maatregelen rondom het Coronavirus hadden en hebben nog steeds een grote impact. Maar nu we voorzichtig onze weg uit de intelligente lock-down aan het banen zijn, ontdekken we nog eens hoe inventief en flexibel de medewerkers zijn.

De kantooromgeving

Met de gebruikelijke passie voor wat ze doen hebben Martin en Carl (Alcomij Corona-teamlid) de afgelopen weken enorm hard gewerkt om de organisatie op inventieve wijze Coronaproef te maken. Zo bedachten zij een oplossing voor de 1,5mtr. afstand tussen de kantoorwerkplekken, zgn. spuugschermen en een slimme custom 3D-geprinte deurkruk. Met deze laatste is het mogelijk deuren zonder gebruik van handen te openen.
Ook werd er goed nagedacht over het ontvangst van relaties, immers het gastvrije Alcomij wil ook binnen het nieuwe normaal voor een ieder toegankelijk blijven. Er is daarom voor bezoekers een aparte sanitaire ruimte ingericht en zijn ontvangst- en vergaderruimten aangepast teneinde de 1,5mtr. afstand te garanderen.

De productieomgeving

Uiteraard is er ook binnen de productieomgeving hard gewerkt om ieder conform het nieuwe normaal hun werk te kunnen laten doen. Zo is er o.a. afstandsbelijning aangebracht, een aparte sanitaire ruimte ingericht voor chauffeurs, een starttijd- en pauzespreiding en zijn werkplekken van machine operators afgeschermd en/of opgedeeld waardoor de 1,5mtr. afstand meer gegarandeerd is.

Dankzij al de inventiviteit, flexibiliteit en goede samenwerking van collega’s is het inmiddels weer heel goed mogelijk om, met in achtneming van de primaire maatregelen, weer op de eigen werkplek lekker aan de slag te zijn. Heel fijn en… efficiënt!

Alcomij #Samen sterk tegen Corona!