Alcomij werd door kassenbouwspecialist Van der Hoeven gevraagd mee te denken in een project rondom de biologische en daarmee pesticidevrije teelt van tomaten, komkommers en paprika in Australië. Een omgeving die gekenmerkt wordt door zijn extreem warme zomers met veel insecten en milde winters. Een semi-gesloten kassysteem is dan, dankzij de optimale mogelijkheden ten aanzien van de klimaatbeheersing in de kas, de best passende oplossing.

Alcomij’s Euro Nova kassysteem volledig afgestemd op de wens van de klant
Het Euro Nova kassysteem van Alcomij is voor dit project voorzien van volledig geautomatiseerde gevelluchtramen in de zogenaamde corridor. Deze in combinatie met de integratie van slimme oplossingen zoals luchtramen voorzien van speciaal nylon insectengaas in het dek en een slimme hemelwater- en condenswaterafvoer, maakt het mogelijk om conform de wens van deze teler optimaal gebruik te maken van energie en CO2.


Project informatie

Locatie
Australia

Datum
2016

Opdracht
Alcomij werd door kassenbouwspecialist Van der Hoeven gevraagd mee te denken in een project rondom de biologische en daarmee pesticidevrije teelt van tomaten, komkommers en paprika in Australië. Een omgeving die gekenmerkt wordt door zijn extreem warme zomers vol insecten en relatief milde winters.

Innovatie bij Alcomij
De zogenaamde corridor is voor dit project voorzien van volledig geautomatiseerde gevelluchtramen. Het kasdek beschikt over luchtramen voorzien van speciaal nylon insectengaas. Het regen- en condenswater wordt binnen dit project middels een slimme hemelwater- en condenswaterafvoer gescheiden afgevoerd.

Gerelateerde producten

Slimline kasgevelsysteem

Wat is het?

Een goed ontworpen gevel biedt niet alleen het gewenste uiterlijk voor telers en omwonenden, maar nog belangrijker is dat het een waterdichte gewasbescherming en slimme isolatie mogelijk maakt.

Waarom kies je het?

  • Gegarandeerde waterdichtheid door nauwkeurige verbindingen en afdichtingen
  • Optimale mogelijkheden voor het bereiken van de gewenste isolatiewaarde
  • Voldoet aan alle voor de kassenbouw geldende normen

Documentatie:
Leaflet – KasgevelsystemenTekening – Slimline kasgevelsysteem (4mm glas)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (2x 4mm glas)900146 slimline kasgevelsysteem (16mm SDP zonder steuregel)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (16mm SDP met steunregel)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (16mm isolatie glas)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (gevellucht – 4mm glas)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (gevellucht – 16mm SDP)Tekening – Kasgevelsysteem (6mm iso glas)Tekening – Kasgevelsysteem (16mm iso glas)

Lees meer Offerte aanvragen

Een semi-gesloten kasoplossing

Om conform de wens van deze teler optimaal gebruik te maken van energie en CO2, is er voor dit project gekozen voor een semi-gesloten kasoplossing.