Dit speciale kassysteem beschikt over een actief mechanisch ventilatiesysteem waarmee overdruk in de kas gecreëerd kan worden. Naast het homogene kasklimaat dat daardoor ontstaat zorgt de overdruk ervoor dat de impact van schadelijke insecten op het gewas geminimaliseerd wordt en het dus mogelijk wordt 100% pesticidevrij te produceren.

Alcomij’s Venlo kasdeksysteem uitstekend voor een semi-gesloten kasoplossing
Het Venlo kasdeksysteem van Alcomij, welke gekenmerkt wordt door de hoge lichtdoorlatendheid, leent zich uitstekend voor een semi-gesloten kasoplossing als deze. Door een variatie aan ventilatiemogelijkheden in zowel het kasdek als de kasgevel is het mogelijk om de kas in zijn geheel goed te laten aansluiten op de wensen en behoeften van de kassenbouwer en de teler.


Project informatie

Locatie
Frankrijk

Datum
2017

Opdracht
Alcomij werkte, in opdracht van kassenbouwspecialist Van der Hoeven, mee aan de realisatie van het allereerste semi-gesloten kassysteem geschikt voor tomatenteelt in Frankrijk.

Innovatie bij Alcomij
Hoge lichttransmissie en de verscheidenheid aan ventilatiemogelijkheden in zowel het kasdek als de kasgevel zorgen ervoor dat de kas als geheel goed aansluit bij de specifieke weersomstandigheden in deze regio.

Gerelateerde producten

Venlo kasconstructie

Wat is het?

De stalen kasconstructies van Alcomij zijn speciaal ontwikkeld voor de ondersteuning van kasdeksystemen. Maar ook voor de meer complexere constructies zoals constructies geschikt voor meerdere teeltlaagsystemen, interne transportsystemen, semi-gesloten kassystemen en stalconstructiesystemen.

Waarom kiest u het?

  • Robuust
  • Thermisch verzinkt en/of voorzien van een witte poeder coating
  • Voldoet altijd aan de lokale regelgeving

Documentatie:
Brochure – Oplossingen voor de tuinbouwLeaflet – Kasconstructies

Lees meer Offerte aanvragen

Slimline kasgevelsysteem

Wat is het?

Een goed ontworpen gevel biedt niet alleen het gewenste uiterlijk voor telers en omwonenden, maar nog belangrijker is dat het een waterdichte gewasbescherming en slimme isolatie mogelijk maakt.

Waarom kies je het?

  • Gegarandeerde waterdichtheid door nauwkeurige verbindingen en afdichtingen
  • Optimale mogelijkheden voor het bereiken van de gewenste isolatiewaarde
  • Voldoet aan alle voor de kassenbouw geldende normen

Documentatie:
Leaflet – KasgevelsystemenTekening – Slimline kasgevelsysteem (4mm glas)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (2x 4mm glas)900146 slimline kasgevelsysteem (16mm SDP zonder steuregel)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (16mm SDP met steunregel)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (16mm isolatie glas)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (gevellucht – 4mm glas)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (gevellucht – 16mm SDP)Tekening – Kasgevelsysteem (6mm iso glas)Tekening – Kasgevelsysteem (16mm iso glas)

Lees meer Offerte aanvragen

Volledige controle over het kasklimaat

Door koel- en ontvochtigingscapaciteiten van het kassysteem middels de flexibel in te regelen buitenlucht aanzuiging, heeft een teler de volledige controle over het klimaat in de kas. Hierdoor leent dit semi-gesloten kassysteem zich uitstekend voor de specifieke weersomstandigheden van deze streek.