Geïnspireerd op het ontwerp van Kew Royal Botanic Gardens (een botanische tuin in Londen) en gerealiseerd in 2008. Het kasdaksysteem van de anthurium en orchidee specialist Anthura.

Esthetic gecombineerd met echte bouwmaterialen voor kassen
Dankzij een goede samenwerking met onze partner Van der Hoeven hebben we dit moderne kassencomplex voor de productie van jonge anthuriums weten te realiseren. Na vele testen en verschillende proefopstellingen zijn we erin geslaagd de esthetische wensen van Anthura te combineren met echte bouwmaterialen voor kassen.

Het ontwerp van de gevel creëerde een effectieve corridor, die ervoor zorgt dat het binnenklimaat niet wordt beïnvloed door de temperatuur van de gevel op zonnige dagen. Uiteindelijk bleek dit een gewenst voordeel te zijn.


Project informatie

Locatie
Nederland

Datum
2008

Opdracht
Een kasdek- en kasgevelsysteem geïnspireerd op het ontwerp van de Kew Royal Botanic Gardens (een beroemde botanische tuin in London) te realiseren in 2008.

Innovatie bij Alcomij
Het ontwerp van de gevel creëerde een effectieve corridor, die ervoor zorgt dat het binnenklimaat niet wordt beïnvloed door de temperatuur van de gevel op zonnige dagen.

Gerelateerde producten

Slimline kasgevelsysteem

Wat is het?

Een goed ontworpen gevel biedt niet alleen het gewenste uiterlijk voor telers en omwonenden, maar nog belangrijker is dat het een waterdichte gewasbescherming en slimme isolatie mogelijk maakt.

Waarom kies je het?

  • Gegarandeerde waterdichtheid door nauwkeurige verbindingen en afdichtingen
  • Optimale mogelijkheden voor het bereiken van de gewenste isolatiewaarde
  • Voldoet aan alle voor de kassenbouw geldende normen

Documentatie:
Leaflet – KasgevelsystemenTekening – Slimline kasgevelsysteem (4mm glas)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (2x 4mm glas)900146 slimline kasgevelsysteem (16mm SDP zonder steuregel)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (16mm SDP met steunregel)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (16mm isolatie glas)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (gevellucht – 4mm glas)Tekening – Slimline kasgevelsysteem (gevellucht – 16mm SDP)Tekening – Kasgevelsysteem (6mm iso glas)Tekening – Kasgevelsysteem (16mm iso glas)

Lees meer Offerte aanvragen

moderne kasgevel- en kasdeksystemen

Wij zijn een betrouwbare, innovatieve en onafhankelijke partner die begrijpt wat belangrijk is in de relatie tussen de kassenbouwer en kweker. Bij Alcomij weten we al sinds 1969 waar we goed in zijn: het ontwikkelen en produceren van oplossingen voor de glastuinbouw zoals moderne aluminium kasdek- en kasgevelsystemen!

Het Anthura-project bewijst dat je prachtige dak- en geveloplossingen kunt realiseren op basis van goede samenwerking, kennis en jarenlange ervaring.